5 Ekim 2013 Cumartesi

Kripto Ermeni Devlet Bahçeli, MHP'nin adını ve Üç hilalli amblemini bile değiştirmek istemiş


Kripto Ermeni Devlet Bahçeli, MHP'nin adını ve Üç hilalli amblemini bile değiştirmek istemiş




MHP'nin adını değiştirecek

Enis Öksüz, Bahçeli'nin partinin adını değiştirmek istediğini öne sürdü. 

Türk Telekom’un özelleştirilmesi sürecinde, adı Telekom’la özdeşleşmiş bir isimdi Prof. Dr. Enis Öksüz. DSP-MHP-ANAP üçlü koalisyonunda Ulaştırma Bakanlığı yapan Prof. Dr. Enis Öksüz, Türkiye’nin gergin bir döneme girdiği süreçte ‘olay adam’ olarak bilindi. Bakanlıktan istifa etti, sonra MHP ile yollarını ayırdı. Zaman zaman MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Ancak istifasının ardından pek çok konuya ilişkin konuşmadı. Telekom davasında perde arkasında yaşananlar ve MHP içindeki yeri, Bahçeli ile ilişkisi konusunda ilk kez Tempo’dan Tutkun Akbaş'a konuştu. Prof. Öksüz, Devlet Bahçeli’nin, MHP adının ve ambleminin değiştirilmesine yönelik sözlerini ilk kez Tempo ile paylaştı:

Bir gün MHP Genel Merkezi’nde Sayın Bahçeli’nin odasındayız; 5-6 arkadaş. Bahçeli, uzun kanepeye, arkası pencereye dönük vaziyette oturmuştu. Ben hemen onun karşısındaydım. Yanımızda Tunca Toskay ayrıca Sabahattin Çakmakoğlu ve Bingöl adayımız olan Albay Saim Tekin Bey vardı. Yine yanlış hatırlamıyorsam, Koray Aydın Bey de vardı. O arada değişik konular konuşulduktan sonra, Sayın Bahçeli, “Bu AB meselesi karşımıza parti ambleminin ve adının değiştirilmesi teklifini getirebilir. Ben o kanaatteyim. Bu konuda nasıl bir hazırlık yapmamız gerekir” şeklinde bir cümle sarf etti. O zaman Saim Tekin Bey, “Bu da nereden çıktı?” dedi. Bir şok dalgası oldu. Tabii Sabahattin Çakmakoğlu ve Koray Aydın da ne oluyor falan diye hem Genel Başkan’a hem de bana baktılar. Ben de “Bunu aklından bile geçirme, böyle bir mesele bizim meselemiz değil. Bizim pek çok konuda itiraz edeceğimiz hususlar vardır. Bir gün de ‘Bizim neyimize itiraz ediyorsunuz’ diye soru mu soruyorlar bize. Bunlar bize itiraz edecekmiş, biz de buna uygun davranacakmışız gibi kamuoyunda bize yakışmayan bir yorum olur. Böyle bir şeyi aklından bile geçirme” dedim. Çakmakoğlu ve Koray Aydın’dan itiraz geldi. “Sayın Genel Başkan bunun ne zamanıdır, ne zeminidir, böyle bir şey kimsenin aklından geçmez, öyle bir şey duymamış olun, biz de duymamış olalım” dendi. Konu kapatıldı.

TEMPO: MHP’nin amblem ve adının değiştirilmesi konusu önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir mi?

Herhalde 20 Kasım’dan (19 Kasım 2006'da MHP Büyük Kurultay'ı var) sonra daha çok neyin nasıl yapılabileceği konusu Türkiye’nin gündemine girecektir. Ben de bu gündemin tayin edicilerinden veya düzenleyicilerinden birisi olmaktan da büyük bir mutluluk duyacağım.

1999 seçimleri öncesinde, ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın MHP’ye yaptığı ziyaret ve Öksüz'ün diğer iddialarının ayrıntıları Tempo Dergisi'nde....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar